سیلیکون
سیلیکونها گروه بسیار مفید و پرکار برای پلیمرها هستند. این مواد دارای خواص جالبی در دماهای بالا و پایین میباشند. در مقابل شرایط جوی مانند رطوبت و نور ، مقاومت خوبی دارند و تا دمای ۲۶۰ الی ۳۱۵ درجه سانتیگراد خاصیت لاستیکی خود را حفظ میکنند. از سیلیکونها درترکیب رنگها، صنعت لاستیک و روغنهای صنعتی بطور گسترده استفاده میشود.
بسیاری از پلیمرهای سیلیکونی مورد استفاده در صنعت، دارای ساختار کلی R۲SiOn میباشند. گروه R ممکن است متیل یا گروه فنیل باشد. بخش عمده پلیمر سیلیکون، دیمتیل سیلیکون میباشد. از گروههای فنیل تنها برای تولید پلیمرهای ویژه و بهبود خواص پلیمر در دمای پایین استفاده میشود. سیلیکانها از واکنش کلر و سیلانها با آب بدست میآیند. با پیرایش گروه انتهایی این پلیمر، میتوان فراوردههای گوناگونی از آن تهیه کرد.
دامنه کاربرد سیلیکون از دمای ۲۰۰ تا ۳۲۰ درجه سانتیگراد است. نقطه شکنندگی این سیلیکونها در دمای پایین با مقدار فنیل آنها تعیین میشود. گروههای فنیل را برای کاهش تبلور در پلیمر وارد میکنند. در دمای پایین، استحکام سیلیکون افزایش مییابد و پایینتر از نقطه شکنندگی، کشسانی خود را از دست میدهد. نقاط شکنندگی دیمتیل سیلیکون پایینتر از ۵۹- و متیل فنیل پائینتر از ۱۱۵- درجه سانتیگراد است.
خصوصیات عمومی سیلیکونها
❖ انعطافپذیر
❖ عایق آب
❖ عایق رطوبت
❖ عایق هوا
❖ عایق صدا
❖ مقاوم در برابر حرارت
❖ مقاوم در برابر برودت
❖ مقاوم در برابر اسید
❖ مقاوم در برابر روغن (چربی)
❖ خاصیت نارسایی الکتریسیته
این ویژگیها در تمامی انواع سیلیکونها صادق نیست و میزان آن مختلف بوده و توسط تولیدکننده هر سیلیکون ویژگیهای آن شرح داده میشود. برخی از سیلیکونها نیز برای مصارف بهداشتی بکار میروند.
جهت ساخت قالب به ساده ترین شکل ممکن میتوان از این سیلیکون قالبگیری یا استفاده کرد. سیلیکون قالبگیری از جمله موادی است که در ساخت آسان و سریع قالبها بکار میرود. این ماده میتواند جهت نمونه سازی و اجرای پایلوت پروژهها کمک کننده باشد. بنابراین را از جمله مهمترین انواع سیلیکونها در صنعت میتوان نام برد.
ویژگیهای این محصول:
❖ نوع: سیلیکون قالب گیری
❖ رنگها: سفید – بی رنگ
❖ shore A (سختی): ۲۵
❖ ویسکوزیته: ۱۵۰۰۰mPa.s
❖ هاردنر (خشک کن): ۵ درصد که به همراه سیلیکون ارسال میگردد.